Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

3.3 poäng
20 röster


Artnr 12002
Pris 135 kr

Allesverloren Tinta Barocca


Utsågs 2006 i tidningen Världens Viner av svenska toppvinskribenter till bästa Sydafrikanska vin i kategorin övriga druvsorter. Allesverloren är den enda vingården i Swartland som har den högsta Sydafrikanska beteckningen - estate Allesverloren var mycket länge en av de ursprungliga portvinsegendomarna i Sydafrika. Här odlas sorter som Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Francisca, Souzao, Pontac, Malvasia Rey och sist men inte minst Tinta Barocca. Denna druva ingår som en naturlig del i Allesverlorens eget ”portvin”. Med sin varma rika vinstil har detta vin blivit extremt populärt i Sverige. Finns även som 150cl flaska

Tinta Barocca är ursprungligen en så kallad portvinsdruva från Portugal. Men Allesverloren gör här ett stilla vin på den. Producenten är belägen i Swartland som är en del av Coastal region i Western cape. Området ligger ca 50 km norr om Kapstaden och har gjort sig känt som ett up and coming vinområde att räkna med framöver. Här händer det mycket spännande på flera fronter!


Druva: Tinta Barocca
Pris: 135 kr
Land: Sydafrika
Region: Western Cape, Coastal Region, Swartland
Tillverkare: Allesverloren Wine Estate
Alkoholhalt: 14%
Användning: Kraftiga Sydafrikanska viner passar i regel mycket bra till kraftigare kötträtter med smakrika tillbehör, gärna grillade. Den markerade strävheten och den kraftiga frukten, som nästan alltid finns med i bilden när det gäller dessa viner, passar utmärkt till just grillade rätter.
Smak: Kraftig, fruktig smak med inslag av mörka bär som björnbär samt mörk frukt såsom plommon. Viss rökighet och påtaglig strävhet.
Doft: Fruktig, kraftfull doft med inslag av mörka bär, mörk frukt, kryddor, lakrits, vanilj och ett uns av rökighet.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Allesverloren Tinta Barocca :
Kommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan