Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.7 poäng
68 röster


Artnr 29002
Pris 109 kr

Allesverloren Shiraz


Allesverloren var mycket länge en av de ursprungliga portvinsegendomarna i Sydafrika. Här odlas sorter som Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Francisca, Souzao, Pontac, Malvasia och Shiraz. Allesverloren är den enda vingården i Swartland som har den högsta Sydafrikanska beteckningen - estate. Allesverloren Shiraz är egendomens mest berömda vin. Vinet gjorde Danie Malan till årets vinmakare i Sydafrika. I Allt om Vins årliga omröstning ingick 33 vinskribenter i juryn och till ”Årets Röda Vinare” utnämndes Allesverloren Shiraz. Finns även på 37,5 cl flaska.

Sydafrikansk Shiraz (samma druva benämns som Syrah i gamla världen) är en druva som tagit mark i landet de senaste åren och är nu en av de mest planterade druvsorterna, i ett vinland som är på kraftig frammarsch. Producenten är belägen i Swartland som är en del av Coastal region i Western cape. Området ligger ca 50 km norr om Kapstaden och har gjort sig känt som ett up and coming vinområde att räkna med framöver. Här händer det mycket spännande på flera fronter!


Druva: Shiraz
Pris: 109 kr
Land: Sydafrika
Region: Western Cape, Coastal Region, Swartland
Tillverkare: Allesverloren Wine Estate
Alkoholhalt: 14%
Användning: Sydafrikansk Shiraz är ofta mycket kraftfull, fruktig med markerad strävhet och ofta med den typiska lilla rökigheten. Dessa egenskaper gör sig utmärkt bra till kraftfulla kötträtter, gärna grillade, och vilt med smakrika, feta och krämiga tillbehör.
Smak: Mycket fruktig, kraftfull smak med inslag av mörk frukt såsom björnbär, lakrits, fat och rök. Markerad strävhet.
Doft: Fruktig doft med inslag av mrka bör såsom björnbär, rökighet, fat och kryddor.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Allesverloren Shiraz :
Kommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan