Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

3.6 poäng
17 röster


Artnr 7471
Pris 279 kr

Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut


Ett växande Champagnehus som värnat om tradition och sin "husstil" över flera generationer. Alexandre Bonnet håller till i Les Riceys i distriktet Aube. 96% av byns odlingar utgörs av Pinot Noir. Försedd med branta kalkstenssluttningar och frodig lera som översta jordmånslager finns här de ideala förutsättningarna för Pinot Noir druvan. Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt och för hand. Druva för druva, steg för steg, i den traditionsenliga metoden att göra Champagne av högsta kvalitet. Trots att Alexandre Bonnet är byns största producent är produktionen inte större än 650 000 flaskor om året..

Champagne. Få ord associeras lika oavkortat till lyx. En mycket lång historia där en rad kända musiker, filmstjärnor och politiker har lovordat drycken har inte direkt skadat. Champagne måste, som du säkert känner till, produceras i området med samma namn i nordöstra Frankrike. De druvor som nästan uteslutande används är Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay.Roséchampagne är faktiskt den enda rosévinet som får tillverkas i Frankrike genom att blanda vitt och rött vin, vilket sker innan den andra jäsningen på flaska.


Druva: Pinot Noir
Pris: 279 kr
Land: Frankrike
Region: Champagne
Tillverkare: Alexandre Bonnet
Alkoholhalt: 12%
Användning: Den fina rödfruktighet som finns i mousserande roséviner av hög kvalité är fantastiskt trevlig att kombinera med mat. De har oftas lite mer power och passar till lite kraftigare maträtter såsom fisk, kyckling och smakrik sushi.
Smak: Frisk och elegant smak med inslag av hallon, jordgubbar och brödighet.
Doft: Bärig doft med toner och viol, körsbär, mycket jordgubbar och röda äpplen.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Alexandre Bonnet Perle Rosé Brut :


Hummer

Läs mer

Ostgratinerad hummer

Läs mer

Råraka med lök, rom och gräddfil

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan