Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4 poäng
35 röster


Artnr 6670
Pris 99 kr

Alamos Malbec


Alamos ägs av superprofilen Nicolás Catena. En ikon inom vinvärlden och Argentinas givna vinkung. Han har brett väg och lagt grund för landets framgång världen över. Som före detta gästprofessor i Kalifornien återvände han hem med en fast övertygelse om att fantastiska viner kunde göras i Argentina såväl som i Kalifornien. Sedan dess har hans vinföretag rönt stora framgångar på flera plan.

Malbec har kommit att bli Argentinas självklara nationaldruva. Den kom till landet i mitten av 1900 – talet och har alltså gjort en snabb karriär. Druvan har sitt ursprung i Frankrike. Framförallt är den från början känd som en av de sex tillåtna druvorna i röda Bordeauxviner. Idag hittar vi dock de största planteringarna i de Franska områdena Cahors och Sydväst. Argentinska Malbecviner är ofta mycket djupa i färgen, fruktiga och silkeslena i munnen. Oftast är vinerna härifrån också mindre sträva än sina föregångare i Frankrike. Den absolut största delen av Argentinsk Malbec produceras i området Mendoza. Alamos kommer från Cuyo, ett bergstätt område i centrala delen av västra Argentina. Förutom att producera eminenta viner så är området ett av de mest turistvänliga i landet.


Druva: Malbec
Pris: 99 kr
Land: Argentina
Region: Cuyo, Mendoza
Tillverkare: Bodega Catena Zapata
Alkoholhalt: 13,5%
Användning: Malbec passar med sin påtagliga frukt och tanniner mycket bra till kraftiga kötträtter med smakrika tillbehör. Gärna grillade med krämiga, feta tillbehör. Druvan fatbehandlas ofta och det möter den kraftiga grillade smaken fint, samtidigt som de krämiga feta tillbehören mildrar tanninerna.
Smak: Mycket fruktig smak med drag av mörka björnbär, plommon, kaffe och kakao.
Doft: Fruktig fin doft med komplexitet, fin mörk frukt och inslag av mörka bär såsom björnbär. Inslag av fat, kaffe, vanilj och kryddor.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Alamos Malbec:
Kommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan