Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

3.9 poäng
24 röster


Artnr 5824
Pris 94 kr

50° Parallel Riesling Trocken


50° Parallel Riesling Trocken tillverkas och ägs av GH von Mumm. Familjen började sin historia i Reinghau 1811. Namnet 50° Parallel kommer från att Rheingau ligger inom den 50e breddgraden. Ett områden som alltså ligger i den allra yttersta marginalen för att passa som vinodlingsområde. Det extrema klimatet gör vinerna härifrån extra speciella.

Det här viner kommer från området Rheingau i Tyskland. Det ligger i förbundslandet Hessen och står för ungefär 3% av allt vin som odlas i Tyskland. Trots detta anses Rheingau vara den historiskt viktigaste vinregionen i Tyskland. En stor del av vinodlingarna ligger på en sydsluttning som vetter mot floden Rhen. Riesling står för nästan 80% av de odlade druvorna här.


Druva: Riesling
Pris: 94 kr
Land: Tyskland
Region: Rheingau
Tillverkare: G H von Mumm
Alkoholhalt: 12%
Användning: Riesling är generellt ett mycket bra vin att matcha med mat. Den genomgående höga syran, och den ofta förekommande sötman är mycket användbara egenskaper. Beroende på söthetsgrad lämpar sig Rieslingviner till en rad maträtter. Generellt är de torrare varianterna (Kabinett) mycket trevliga till fisk och skaldjur, medan vinerna med lite sötma (Spätlese) i är utmärkta till rätter med liten kryddhetta, något sötare varianter (Auslese, Beerenauslese) är utmärkta till heta maträtter, medan den mest gyllene, ultrasöta varianterna lämpar sig utmärkt till desserter (TBA, Eiswein).
Smak: Torrt medelfylligt vin med frisk citrus, päron, äpple, och stenfrukt tillsammans med mineraltoner
Doft: Frisk härlig doft med inslag av citrus, grön frukt, mineralitet och honung.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till 50° Parallel Riesling Trocken:


Kyckling Jambalaya

Läs mer

pumpakräm med kokos

Läs mer

Halloumi med rostade pumpafrön och, sötpotatis

Läs mer

pasta puttanesca

Läs mer

räktacos med avocado och mango

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan