Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

2.5 poäng
6 röster


Artnr 7686
Pris 295 kr

André Clouet Grande Reserve


André Clouets Grande Reserve är en så kallad Blanc de Noir Champagne. Det innebär att den enbart producerats på blå druvor – i det här fallet enbart på Pinot Noir. Firman är belägen i den Grand Cru klassade Champagnebyn Bouzy, där många hävdar att de bästa Pinot Noirvingårdarna i Champagne ligger. Sverige är en mycket viktig marknad för André Clouet.

Champagne. Få ord associeras lika oavkortat till lyx. En mycket lång historia där en rad kända musiker, filmstjärnor och politiker har lovordat drycken har inte direkt skadat. Champagne måste, som du säkert känner till, produceras i området med samma namn i nordöstra Frankrike. De druvor som nästan uteslutande används är Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay.


Druva: Pinot Noir
Pris: 295 kr
Land: Frankrike
Region: Champagne
Tillverkare: André Clouet
Alkoholhalt: 12%
Användning: Champagne är fantastiskt att kombinera med mat. Vad som avgör viken mat som passar bäst är hur söt eller torr champagnen är - vilket bestäms genom en avgörande fas i Champagneproduktionen som heter liqueur d'expédition (läs mer om det under glosor). Vidare avgör Champagnens ålder, fyllighet och kraft valet av mat.
Smak: Mycket frisk, torr smak med utvecklade toner av apelsin, citrus, nötter, bröd och nougat.
Doft: Frisk, något utvecklad doft med komplexa toner av citrus, apelsiner, rostat bröd och nougat.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till André Clouet Grande Reserve:


skaldjursgryta med musslor och kräftstjärtar

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan