Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

3.5 poäng
6 röster


Artnr 2345
Pris 299 kr

Amarone Costasera


Masi får anses som en av de mest etablerade vinfirmorna i Sverige idag. Inte minst har de varit högst aktiva i att marknadsföra, och gå i täten för, de så oerhört populära Amarone – och Ripassovinerna. Campofiorin lanserades 1964 och är idag det mesta sålda röda vinet över 100 – lappen i Sverige. Namnet MASI kommer från en av firmans första vingårdar – Vaio dei Masi, den köpte man i början på 1770 – talet.

Amarone della Valpolicella DOCG är ett Italienskt vin som görs i området Valpolicella, beläget i regionen Veneto. Vinet görs alltid på torkade druvor. Metoden att torka druvor heter ”apassimento”. Det som händer när druvorna torkar är att vatten dunstar samt smaker, aromer och socker koncentreras i druvan. När vinet sedan jäser, och sockret i druvmusten äts av jäst, blir resultatet ett alkoholrikt, fruktigt, mycket kraftigt och subtilt sött vin. Amarone får aldrig ha mindre än 14 % alkohol. Anledningen till att vinet tingar höga priser är främst på grund av den kostsamma processen att torka druvorna. Roliga kuriosa är att Amarone inte är i närheten av lika känt och uppskattat i andra delar av världen, som i Sverige. Här är vi tokiga i det.


Druva: 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Molinara.
Pris: 299 kr
Land: Italien
Region: Venetien, Valpolicella, Amarone della Valpoli
Tillverkare: Masi
Alkoholhalt: 15%
Användning: Amarone är förmodligen det kraftigaste rödvinet som går att köpa i Sverige idag. Massiv frukt, hög alkohol, maffiga tanniner och hög syra gör Amaronevinerna till enorma kraftpaket. Egenskaperna i vinet gör att det generellt är ganska otacksamt att kombinera med mat, det tar helt enkelt över och mosar alla smaker i maten. Däremot fungerar Amarone utmärkt till lagrad parmesan och mörk choklad. Dricker vi Amarone till mat bör den vara mycket kraftig, med extra krämiga och smakrika tillbehör.
Smak: Mycket fylligt, smakrikt och kraftigt vin med smak av koncentrerad körsbärsfrukt, kryddor,choklad, kakao, fat och örter.
Doft: Mycket stor utvecklad doft med inslag av torkad frukt såsom körsbär, choklad, kaffe, kryddor och gröna örter.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Amarone Costasera:
Kommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan