Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.6 poäng
138 röster


Artnr 2309
Pris 279 kr

Allegrini


Familjen Allegrini är en institution i Valpolicella, Veneto. Liksom många andra framstående vinfamiljer har de varit verksamma i sitt område en mycket lång tid. Man tillverkar ett brett spektrum av viner; från det världsberömda vinet La Poja, till superb Amarone, till basviner för mycket överkomliga priser. Exempelvis Allegrini 2010 BiB. En sak är genomgående - mycket hög kvalité!

Allegrinis högkvalitativa BiB är en blandning av, de för området Venetien, typiska druvorna: Corvina, Veronese, Molinara och Rondinella. Där druvan Corvina dominerar. Samma druva som vi träffar på i de så populära Amaronevinerna. Allegrini 2010 BiB tillhör den lättare typen av viner från området Venetien, som är utmärkt att kombinera till lättare kötträtter och pasta med krämiga tillbehör.


Druva: Corvina (70%), Veronese, Rondinella och Molinara.
Pris: 279 kr
Land: Italien
Region: Venetien
Tillverkare: Allegrini
Alkoholhalt: 13,5%
Användning: Druvorna i Venetien genererar allt som oftast viner med strävhet, körsbärssyrlig frukt och hög syra. Här producerar man det välbekanta Amaronevinet, som genom sin speciella tillverkningsmetod blir mycket kraftigt. Ripassovinerna har också sitt ursprung här och tekniken ger kraftigare viner. De "vanliga" vinerna, som tillverkas utan avvikande metoder, såsom Allegrini 2010, har påtagligt frisk syra och är relativt lätta i stilen. Vilket gör att de passar utmärkt till exempelvis pasta med krämig sås.
Smak: Vinet är torrt och smakar av mörk, mullig frukt såsom plommon samt av mörka bär såsom körsbär. Vinet har inslag av fat och choklad i smaken.
Doft: Vinets doft är påtagligt kryddig med inslag av mörka bär såsom körsbär och plommon. I doften hittar vi också örtiga inslag av salvia, timjan och en ton av choklad.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Allegrini :
Kommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan