Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.7 poäng
35 röster


Artnr 2922
Pris 94 kr

Pratsch Grüner Veltliner - Ekologiskt


Vi önskar alla att få leva i balans med naturen. På vår ekologiskt vingård i Niederösterreich kombinerar vi innovation och tradition med principerna för ekologisk vinodling och vinframställning", förklarar unge och passionerade vinmakaren Stefan Pratsch tillika ägare.

Biohof Pratsch har vingårdar och vineri beläget i Niederösterreich, där familjen Pratsch varit verksamma i över 8 generationer. Wilhelm Pratsch valde efter visst testande att gå över till organisk vinodling och produktion på 90-talet. Det var ett framsynt och framgångsrikt beslut. Paret Wilhelm och Anneliese skolade tidigt in sonen Stefan Stefan i verksamheten och nu, knappt 30 år fyllda, är han en erfaren vinmakare med en uttalad ambition att fortsätta satsa på kvalitetsviner.


Druva: 100% grüner veltliner
Pris: 94 kr
Land: Österrike
Region: Niederösterreich
Tillverkare: Pratsch
Alkoholhalt: 12,5 %
Användning: Vinet är ekologiskt certifierat och ett härligt vin som passar utmärkt som aperitif samt till fisk, milda ostar, lätta kötträtter och sallad.
Smak: Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av persikor, äpple, päron, citrus, litchi, blommor och mineraler med lite kryddiga toner.
Doft: Päron, honung, mineral, citrus och örter.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Pratsch Grüner Veltliner - Ekologiskt:


Musslor i vitvin - Moules à la Marinière

Läs mer

Skaldjurslasagne

Läs mer

pasta med musslor

Läs mer

Ugnsbakad lax med citronsås

Läs mer

Schnitzel

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan