Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.5 poäng
11 röster


Artnr 79196
Pris 119 kr

Cerro Añon Reserva


Olarra har i sina viner framgångsrikt kombinerat klassisk och modern stil, något som fått årgångarna 2005, 2006 och 2008 erhålla en mängd fina utmärkelser för sin kvalitet.

Bodegas Olarra ligger i Rioja Alta, som är det svalaste av Riojadistrikten med högre syra och något lägre alkoholhalt i vinerna. Med jordmån av kalk, lera och järn ger utmärkta förhållanden för att odla Tempranillo. Bodegan grundades 1973 och går, tack vare sin vackert utformade byggnad, under smeknamnet The Cathedral of Rioja.


Druva: 85% tempranillo, 5% garnacha, 5% mazuelo, 5% graci
Pris: 119 kr
Land: Spanien
Region: Rioja
Tillverkare: Olarra
Alkoholhalt: 14
Användning: Lagrat i 20 månader på franska och amerikanska ekfat. Fullt redo att drickas eller sparas. Passar till nötkött, lamm, fläsk, grillat och långkok. Mjuka dessertostar och lagrade hårdostar.
Smak: Doft av mörk frukt, rostade kaffebönor, lagom ek och dill. Balanserad, rund smak med bra frukt, inslag av körsbär, plommon, hallon, choklad, kryddor och fat. Runda tanniner, pigg fruktsyra, fyllig kropp och bra längd.
Doft: Mörk doft av plommon, mörka körsbär, hallon kryddor, fat och svarta vinbär.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Cerro Añon Reserva:


Vildand

Läs mer

Lammspett med örtsmör och äppeltsatsiki

Läs mer

lamm i ugn med rödvinsky

Läs mer

Dragon

Läs mer

Stek med vitlök och rosmarin

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan