Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.7 poäng
30 röster


Artnr 2194
Pris 120 kr

Fox Creek Red Baron


Jim och Helen Watts grundade i mitten av 80 - talet Fox Creek. Sedan starten har man kommit mycket långt, fått ett drös olika priser och 90+ poäng av vingurun Robert Parker (läs mer om Robert Parker under vinglosor).

I McLaren Vale i södra Australien är man generellt mycket duktiga på att producera viner på druvan Shiraz (eller Syrah som den heter i gamla världen). Närheten till Indiska Oceanen gör att svala vindar sveper in över druvorna och ger påtagliga temperaturskillnader mellan dag och natt. Dessa skillnader gör att druvorna får mer arom och smak.


Druva: Shiraz (98%) Cabernet Sauvignon (2%)
Pris: 120 kr
Land: Australien
Region: McLaren Vale
Tillverkare: Fox Creek
Alkoholhalt: 14,5%
Användning: Fox Creek Red Baron passar till kraftiga grillade rätter med krämiga tillbehör som lindrar tanninerna i vinet.
Smak: Fox Creeks Red Baron har en fyllig, tanninrik kropp med mycket fruktig och angenäm smak av mörk frukt såsom plommon, körsbär och örtiga inslag av rosmarin.
Doft: Vinet har en stor och maffig doft av mörk frukt såsom plommon och björnbär. I doften finns också rostade fat och toner av kaffe samt inslag av eucalyptus och lakrits.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Fox Creek Red Baron:


Julbordet och julmat

Läs mer

Lammfilé med svampgnocchi och rödvinssky

Läs mer

Örtgrillat lamm med primörer

Läs mer

Lammstek och potatisgratäng med purjolök

Läs mer

Fläskfilé med grillad majskolv, sparris & fetaostsås

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan