Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.5 poäng
2 röster


Artnr 70923
Pris 259 kr

Palazzo Maffei Amarone


Amarone della Valpolicella DOCG är ett Italienskt vin som görs i området Valpolicella, beläget i regionen Veneto. Vinet görs alltid på torkade druvor. Metoden att torka druvor heter ”apassimento”. Det som händer när druvorna torkar är att vatten dunstar samt smaker, aromer och socker koncentreras i druvan. När vinet sedan jäser, och sockret i druvmusten äts av jäst, blir resultatet ett alkoholrikt, fruktigt, mycket kraftigt och subtilt sött vin. Amarone får aldrig ha mindre än 14 % alkohol. Anledningen till att vinet tingar höga priser är främst på grund av den kostsamma processen att torka druvorna.

Palazzo Maffei har sin Amaroneproduktion i hjärtat av Valpolicella, nordöst om Verona. Här ligger familjen Cottinis egendom, som producerar vinet. Ett topp-modernt vineri med 30 hektar vingårdar i området Val d’illasi (en av de största så kallade Lessinia-dalarna). Med terrasserade sydsluttningar ger detta utmärkta förhållanden för vinodling. Vinet produceras med små skördeuttag och starkt kvalitetsfokus. Vinet har lagrats 24 månader på ekfat.


Druva: 70% Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara
Pris: 259 kr
Land: Italien
Region: Valpolicella
Tillverkare: Cottini
Alkoholhalt: 15
Användning: Amarone är ett av de kraftigaste rödviner som finns. Massiv frukt, hög alkohol, maffiga tanniner och hög syra gör Amaronevinerna till kraftpaket. Egenskaperna i vinet gör att det generellt är ganska otacksamt att kombinera med mat, det tar helt enkelt över och mosar alla smaker i maten. Däremot fungerar Amarone utmärkt till lagrad parmesan och mörk choklad. Dricker vi Amarone till mat bör den vara mycket kraftig, med extra krämiga och smakrika tillbehör.
Smak: Mycket kraftfull, sträv smak med typiska aromer av choklad, torkade körsbär, björnbär, kaffe, örter och kryddor.
Doft: kraftfull doft av torkade körsbär, choklad, örter och kryddor.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Palazzo Maffei Amarone:


Parmesan & Parmigiano Reggiano

Läs mer

Blåmögelost

Läs mer

Pecorino

Läs mer

Roquefort

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan