Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.8 poäng
6 röster


Artnr 5370
Pris 148 kr

Pampa Mía


Bodegas del Desierto (winery of the dessert) är beläget i den Patagoniska öknen, mitt i ingenstans, i en by som heter 25 de Mayo.

Här råder extremt ökenklimat och det är en bra bit till närmaste granne. 2001 bestämde sig Maria Loson och hennes bror, på inrådan från den legendariska Amerikanska vinmakaren Paul Hobbs, att börja odla vin här. Bodegas del Desierto tillverkar exceptionella viner under extraordinära förhållanden. Jordmånen i vingårdarna ger en karaktäristisk mineralisk ton som går igen i de flesta av Bodega del Desiertos viner. Det här vinet har lagrats 12 månader på ekfat.


Druva: 40% malbec, 40% cabernet franc, 20% merlot
Pris: 148 kr
Land: Argentina
Region: Patagonien
Tillverkare: Bodegas del Desierto
Alkoholhalt: 14,5
Användning: Vinet är nyanserat och är packat med lager av intensiv frukt. Pampa Mìa har en hög syra som går fint ihop med julbordet, kraftiga rustika kötträtter med smakrika tillbehör och krämiga såser som dämpar syran en aning, samt till grillrätter och lagrade ostar.
Smak: Ett mycket kraftfullt och komplext vin med lager av koncentrerad mörk frukt, björnbär, mörka plommon, mineralitet, kryddor och fat.
Doft: Koncentrerad mörk frukt, björnbär, mörka körsbär, lakrits, choklad, viol, mineralitet, kryddor och rostade fataromer.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Pampa Mía:


Kalvkind

Läs mer

Rilette på nöt

Läs mer

Bearnaisesås med kött

Läs mer

Boeuf Bourguignon

Läs mer

Oxfilé med rödvinssås

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan