Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

5 poäng
3 röster


Artnr 2695
Pris 89 kr

Leaping Horse Merlot


Druvorna kommer från egna vingårdar i Lodi, som är till av Kaliforniens ledande kvalitetsområden, särskilt för röda viner. Soligt klimat med varma dagar, kalla nätter och en frisk bris från San Francisco bukten har skapat ett närmast idealiskt klimat för vinodling. Mestadels sandjordar med mineralitet från de floder som under århundraden genomkorsat området från Sierra Nevada. Lodi är känt för sina fruktdrivna och fylliga viner med silkeslen struktur och naturligt fin syra och en mycket jämn kvalitet.

Leaping Horse Merlot består till 90% av merlot och därutöver en mindre del cabernet franc och ruby cabernet. Vinet har lagrats tre månader med franska ekstavar, vilket ger en integrerad fatkaraktär med viss kryddighet


Druva: 90% merlot, 5% cabernet franc och 5% ruby cabernet
Pris: 89 kr
Land: USA
Region: Lodi
Tillverkare: Ironstone
Alkoholhalt: 13,5
Användning: Passar utmärkt till grillat, kyckling, pasta, matiga sallader och ost.
Smak: Leaping Horse Merlo är ett fruktigt och bärigt vin i en stil typisk för området och producenten. Med inslag av körsbär, jordgubbar, vanilj, kryddor och mjuka tanniner.
Doft: Ett fruktigt och bärigt vin i en stil typisk för området och producenten. Med inslag av körsbär, jordgubbar, vanilj och kryddor. Mjuka tanniner.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Leaping Horse Merlot:


Lammnavarin

Läs mer

Älgfärslimpa

Läs mer

Örtstekt Renfilé med presspotatis

Läs mer

Lammstek med rotfrukter

Läs mer

Viltskavsrulle

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan