Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

5 poäng
4 röster


Artnr 6294
Pris 87 kr

Jose Galo Rueda Verdejo


Efter tre generationer dedikerade till vinodling beslutar Ruedafamiljen Pérez 2002 att bygga sin egen vingård för att tillverka kvalitetsviner. Familjen producerar viner som uteslutande tillverkas av sina egna 60 hektar, i Rueda och Pozaldez, på den typiska "grus" jordarna som utgör de bästa vingårdarna i D.O.Rueda. Bodegas Rued Pérez har den unika fördelen att kunna blanda traditionellvinodling, från plantering av vinstockar till skörd och lagringmed moderna maskiner och ståltankar.

Jose Galo Rueda Verdejo är en stiltypisk Verdejo, frisk med örtiga toner och strutkur. En vinstil som lämpar sig mycket bra till fisk och skaldjursrätter.


Druva: Verdejo
Pris: 87 kr
Land: Spanien
Region: Rueda
Tillverkare: Bodegas Rueda Pérez
Alkoholhalt:
Användning: Verdejos friska citrusintensiva och örtiga stil lämpar sig mycket bra till fiskrätter där färska eller grillade grönsaker är ett tillbehör, vinet passar även mycket fint ihop med räkor och andra skaldjur.
Smak: Ett friskt och fruktig vin med bra balans och syra. Inslag av frukt, mineraler och anisfrön.
Doft: Frisk doft av honungsmelon, persika, gröna ärter och vita blommor.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Jose Galo Rueda Verdejo :


Schnitzel

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan