Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

5 poäng
3 röster


Artnr 7929
Pris 148 kr

La Lézardière rosé


Det var i mitten på 50-talet i La Cadière d'Azur som den gamla kvarnen byggdes om till vinkällare och vinproduktionen på Moule de la Roque påbörjades. På Moule de la Roque plockas all druvor för hand. Alla druvor kontrolleras noga (grad av mognad och kvalitet) för att fånga varje årgångs egenskaper. Symbolen för regionen är den typiska Provence ödlan som spelar en viktig roll i skyddet av det regionala ekosystemet.

Bandol är omgiven av en rad kullar och berg formade som en naturlig amfiteater som vetter ut mot Medelhavet. I Bandol finns 1 500 vingårdare på en total yta på 305 hektar i 8 kommuner: Bandol, La Cadière d'Azur, Le Castellet, Saint-Cyr-sur-Mer, Le Beausset, Evenos, Ollioules och Sanarysur-Mer. Detta mångfald är den mest värdefulla tillgångar.


Druva: 87% mourvèdre, 10% grenache, 3% cinsault
Pris: 148 kr
Land: Frankrike
Region: Bandol
Tillverkare: Moulin de la Roque
Alkoholhalt:
Användning: Passar utmärkt till skaldjur, grillad fisk, kalv, risotto, Moules Marinières och det asiatiska köket.
Smak: Ett elegant, torrt och ursprungstypiskt rosévin från Bandol i Provence. Frisk och fruktig smak med inslag av hallon, röda vinbär och örter. Harmoniskt och välbalanserat vin.
Doft: Frisk och fruktig doft med inslag av lavendel, grapefrukt, hallon, röda vinbär och örter. Harmoniskt komplext och välbalanserat vin.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till La Lézardière rosé:


Schnitzel

Läs mer

Hummersauté med vildris

Läs mer

Grillade skaldjur i vitlök och chilimarinad

Läs mer

Skaldjurslasagne

Läs mer

skaldjur montadito

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan