Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

3.8 poäng
4 röster


Artnr 1650
Pris 27 kr

Orval


Orval är ett klassiskt ölbryggeri i Belgien. Det bryggs av trappistmunkar och tillhör den exklusiva skaran av totalt sex så kallade trappistöl i Belgien. Dessa trappistkloster följer cisterciensordern och är auktoriserade att få använda beteckningen Trappist på sitt öl.

Orval, liksom andra trappistöl, genomgår en komplex framställningsprocess. Liksom många av sina trappistgelikars bryggder är Orval mycket komplext, fylligt, smakrikt, alkoholstarkt och syrligt.


Druva: Malt
Pris: 27 kr
Land: Belgien
Tillverkare: Brasserie d’Orval
Alkoholhalt: 6,2 %
Användning: Tack vare sin mycket kraftiga beska och syrliga karaktär, som är så typisk för trappistöl, passar ölet till kraftiga rätter med syrliga tillbehör, gärna syrliga fiskrätter. Tankarna förs direkt till Svensk husmanskost.
Smak: Orval är ett mycket beskt öl med kraftfull smak av torkad frukt, apelsin och pomerans. Vinet har också en för sin kategori typiskt syrlig, vinös, karaktär.
Doft: Doften är kraftig och komplex med massor av olika dofter, såsom syrlig karamell, apelsin, pomerans, citrus, kryddor och torkad aprikos.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Orval:


Schnitzel

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan