Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.2 poäng
25 röster


Artnr 7454
Pris 379 kr

Billecart-Salmon Brut Réserve


Billecart - Salmon är en mycket trevlig Champagneproducent som tillverkar viner i en kommun i Champagne som heter Mareuil-sur-Ay. Den här kommunen tillhör det mer omfattande Marneområdet. Firman grundades år 1818 och är en av de Champagnehus som fortfarande är familjeägda. Enligt den världsberömda Champagneexperten Richard Juhlin tillverkar firman viner i lättare stil som passar elegantare maträtter.

Champagne. Få ord associeras lika oavkortat till lyx. En mycket lång historia där en rad kända musiker, filmstjärnor och politiker har lovordat drycken har inte direkt skadat. Champagne måste, som du säkert känner till, produceras i området med samma namn i nordöstra Frankrike. De nästan uteslutande druvorna är Pinot Meunier, Pinot Noir och Chardonnay.


Druva: 40 % Pinot meunier, 30 % Pinot noir och 30 % Chard
Pris: 379 kr
Land: Frankrike
Region: Champagne
Tillverkare: Billecart-Salmon
Alkoholhalt: 12%
Användning: Champagne är fantastiskt att kombinera med mat. Vad som främst avgör viken mat som passar bäst är hur söt eller torr champagnen är. Vilket bestäms genom en avgörande fas i Champagneproduktionen som heter liqueur d'expédition (läs mer om det under glosor).
Smak: Smaken är torr och mycket frisk med blommiga toner, smak av rostat bröd, apelsin och äpple.
Doft: Doften är mycket trevlig med toner av vita blommor, apelsin, gula äpplen, kex och rostat bröd.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Billecart-Salmon Brut Réserve :
Kommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan