Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.7 poäng
262 röster


Artnr 6707
Pris 120 kr

Alvarinho Contacto


Anselmo Mendes som tillverkar Contacto är en av Portgals mest ansedda vinmakare. Han är född och uppväxt i Vinho Verde, och brinner passionerat för området. Anselmo har uppmärksammats med massor av utmärkelser och fina betyg. Han är en pionjär inom vintillverkning och i Contacto har, som namnet avslöjar, druvskalen fått ligga tillsammans med musten under en del av jäsningen. Vilket är mycket ovanligt, i synnerhet för regionen Vinho Verde. Det ger en intensiv frukt och sällsynt struktur i vinet och gör att det förutom skaldjur även fungerar till något kraftigare fiskrätter.

Vinho Verde är beläget i nordligaste Portugal, här görs de bästa vinerna på druvan Alvarinho. Området ärofta förknippat med enkla, syrarika viner utan finess. Så är definitivt inte fallet med Anselmo Mendes viner. Contacto 2010 är definitivt ett av dem, liksom vinmakaren Anselmo, som är ett aktat namn i hela Portugal.


Druva: Alvarinho
Pris: 120 kr
Land: Portugal
Region: Vinho Verde
Tillverkare: Anselmo Mendes
Alkoholhalt: 13%
Användning: Alvarinho med sin naturligt höga syra och intensiva citrusfrukt och mineralitet, passar generellt bra till skaldjur. Sältan minskar syran i vinet, och skaldjurens naturliga mineralitet möter dito i vinet.
Smak: Torr, mycket angenäm smak av gröna äpplen, blommor, örter, persika och citrus samt av exotisk frukt såsom ananas.
Doft: Doften i Anselmo Mendes Alvarinho Contacto är mycket finstilt med koncentrerade citrustoner, persika, mineralitet och exotisk frukt såsom ananas, vinet har ett lätt örtigt avslut.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Alvarinho Contacto :


Ugnsbakad röding med färskpotatis och broccolisås

Läs mer

fried chicken sweet'n sour

Läs mer

Fänkåls osso bucco toppad med gremolata

Läs mer

Sparrissoppa

Läs mer

Ceviche lax

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan