Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.3 poäng
18 röster


Artnr 1410
Pris 29 kr

Bedarö Bitter


Bedarö Bitter är Nynäshamn Ångbryggeris första, och idag mest säljande, öl. Den har vunnit massor med fina priser och kanske är det finaste ”Bästa svenska öl alla kategorier, 2006” på Stockholm Beer festival. Nynäshamns ångbryggeri är en framgångssaga som började för mer än 15 år sedan. De personifierar kvalité och hantverk. De har lyckats med sin vision att genomföra något så unikt som att etablera sina kvalitetsöl på den svenska marknaden, mitt i den enorma konkurrens som råder. Bedarö Bitter är namnsatt efter den ö som ligger precis utanför Nynäshamn, i början av skärgården.

Bitter är en ölkategori som tillhör pale ale, men kallas bitter av engelsmännen. Den här överjästa ale typen finns och görs i många stilar och utföranden, genomgående och generellt har de en markerad beska, men inte alls lika kraftig som namnet kanske antyder. Ofta finner vi dem med en lite lägra alkoholhalt, som i fallet med Bedarö Bitter.


Druva: Malt
Pris: 29 kr
Land: Sverige
Tillverkare: Nynäshamn Ångbryggari
Alkoholhalt: 4,5%
Användning: Det här ölet sitter utmärkt till hamburgare eller husmanskost. Väldigt gärna med krämiga tillbehör som kan möta beskan i ölet.
Smak: Mycket god, fruktig, fyllig smak med tydlig markerad beska och drag av persika, aprikos, bröd, kyrddor och örter.
Doft: Sammansatt, nyanserad mycket fin doft med inslag av citrus, choklad, persika, aprikos, örter och kryddor.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Bedarö Bitter:


Hamburgare

Läs mer

Plankstek

Läs mer

Viltskavsrulle

Läs mer

Grillad lammrygg med örtrubb

Läs mer

Ribs

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan