Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng


Rösta

Betyg:

4.6 poäng
179 röster


Artnr 1464
Pris 21 kr

Nils Oscar India Ale


Nils Oscar är en framgångssaga i historien om svenska mikrobryggerier. Nils Oscar var farfar till Karl-David Sundberg, delägare till Nils Oscar Bryggeri & Bränneri. Sedan september 2006 är bryggeriet beläget i Nyköping. Nils Oscar är en institution i ölbryggarsverige och produkterna är mycket populära på restauranger Sverige över. Nils Oscar India Ale är en av bryggeriets trotjänare och är sedan länge mycket uppskattad av ölälskare i hela landet.

India Pale Ale är benämningen på en viss typ av (ursprungligen brittisk) pale ale, som för att klara den långa frakten till Indien under kolonialtiden, humlades kraftigt och bryggdes till en högre alkoholhalt. Det gjorde den mer stryktålig på den varma och utsatta båten ned till Indien, där törstiga engelsmän väntade på ale hemifrån.


Druva: Malt
Pris: 21 kr
Land: Sverige
Tillverkare: Nils Oscar
Alkoholhalt: 5,3%
Användning: De här ölet är, med sin markerade beska och rostade toner, trevligt att matcha till smakrikt grillat kött, gärna med krämiga tillbehör som lindrar beska och möter friskhet i ölen. I övrigt passar den bra till mycket annat smakrikt kött där krämighet står att finna i tillbehören.
Smak: Smakrik, fruktig öl med markerad beska och inslag av bröd, aprikos, citrus och exotisk frukt.
Doft: Stor, frisk härlig doft med inslag av kola, aprikos, citrus såsom apelsin och rostat bröd.

Till tillverkarens hemsida Hitta vinet på systembolaget.se

Maträtter som passar till Nils Oscar India Ale:


Jägargryta med svamp

Läs mer

Viltpaté med sallad

Läs mer

Tjälknöl

Läs mer

Älgfärslimpa

Läs mer

Älgstek med kantarellstuvning

Läs merKommentera denna dryck

Detta fodrar att du är inloggad på ditt facebook-konto. Har du inte redan ett facebook-konto kan du skapa ett här.


Tillbaks till dryckeslistan