Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng

Vin till Sushi

Vilket vin till Sushi

Vilket vin passar egentligen bra till sushi? Sushi är faktiskt en god vinvän som passar fint till många olika typer av viner. Kortfattat kan man säga att det passar med vita, friska viner vars syra kan matcha den påtagliga sältan från soya. Viner på druvan riesling, alvarinho och grüner veltliner är samtliga mycket trevliga kombinationer till sushi. Servera dessa viner väl kylda! Vinet får gärna komma med en liten sötma som kan möta och matcha hetta från wasabin. Gewürztraminer och riesling med en liten restsötma kan passa magiskt bra till sushi. Se våra förslag nedan och prova dig fram till din favorit!

Tillbaks till matlistan

Vin till denna maträtt


Pratsch Grüner Veltliner - Ekologiskt

Vinet är ekologiskt certifierat och ett härligt vin som passar utmärkt som aperitif samt till fisk, milda ostar, lätta kötträtter och sallad.

Pris: 89 kr

  Läs mer
Denna dryck har 4.7 i betyg av 34 röster

Arthur Metz Gewürztraminer

Gewürztraminer med en liten sötma i är en utmärkt kombination till Asiatisk mat med hetta i, samt till fruktiga desserter och till kryddig ost.

Pris: 119 kr

  Läs mer
Denna dryck har 4.4 i betyg av 25 röster

Alvarinho Contacto

Alvarinho med sin naturligt höga syra och intensiva citrusfrukt och mineralitet, passar generellt bra till skaldjur. Sältan minskar syran i vinet, och skaldjurens naturliga mineralitet möter dito i vinet.

Pris: 119 kr

  Läs mer
Denna dryck har 4.7 i betyg av 260 röster

Piesporter Riesling Kabinett

Mycket användbart till lax med hovmästarsås, sill samt andra feta salta och syrliga fiskrätter. Vinet passar även mycket fint till skaldjur samt till heta asiatiska rätter som behöver matchas med hög syra och ett uns sötma i vinet.

Pris: 139 kr

  Läs mer
Denna dryck har 4.9 i betyg av 8 röster

Till toppen