Välkommen!

Våra webbplatser innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år!

Genom att fortsätta in på sidan godkänner du att vi använder oss utav cookies, du kan läsa mer om cookies här.

Stäng ×

Du är på väg till en webbplats… Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig till Dig som är över 20 år.

Vi informerar regelbundet intresserade om nyheter och tips. Normalt utkommer nyhetsbreven en gång per vecka. För att ta del av informationen kan du lämna dina uppgifter i de tomma rutorna. Registrerade uppgifter kommer endast användas som mottagare till våra utskick. Det är möjligt att närsomhelst avregistrera sig från detta. Mer information om oss hittar du via vår hemsida eller genom att kontakta oss direkt./ Vad passar till i samarbete med Stellan Kramer.

Stäng

Vin till Julbordet och julmat

Vilket vin till Julbordet och julmat

Vilket vin passar bäst till julmaten och julbordet? Julmaten innefattar en mängd olika smaker och det är i regel svårt att hitta ett vin som passar bra till allt... Ska man ge sig på att försöka hitta några gemensamma nämnare på julbordet så är sött, salt och fett överrepresenterade. Smaker som med fördel kan matchas ihop med smakrika varmfruktiga röda viner som har en relativt låg strävhet. Prova gärna något på druvan Shiraz från Australien eller något på druvan Zinfandel. Vidare är som bekant salt - och umamirik fisk vanliga inslag på julbordet, råvaror som med fördel matchas ihop med ett vitt vin som har en lätt fruktsötma. Prova gärna en Chardonnay eller Chenin Blanc från Sydafrika.

Tillbaks till matlistan

Vin till denna maträtt


Fox Creek Red Baron

Fox Creek Red Baron passar till kraftiga grillade rätter med krämiga tillbehör som lindrar tanninerna i vinet.

Pris: 120 kr

  Läs mer
Denna dryck har 4.7 i betyg av 30 röster

Dimension Chardonnay

Utmärkt till krämiga pastarätter, fisk, skaldjur, till ostbrickan eller på egen hand.

Pris: 79 kr

  Läs mer
Denna dryck har 4.8 i betyg av 36 röster

Fox Creek Shiraz

Passar till smakrika grillrätter med goda såser, Brieost, pastarätter, smakrika pizzor och på egen hand. Vinet är kraftfullt samt något mindre strävt och fruktigare i sin framtoning jämfört med Red Baron.

Pris: 69 kr

  Läs mer
Denna dryck har 4.9 i betyg av 33 röster

Short Row Shiraz

Passar extra bra till komplexa och smakrika rätter av mörkt kött. Perfekt till grillat kött och även utmärkt till starka och lagrade ostar.

Pris: 150 kr

  Läs mer
Denna dryck har 5 i betyg av 6 röster

Till toppen